MÄSOVÁ rýchlovka – obľúbený recept mojej rodiny: Takto pripravujem kuracie prsia pravidelne, každý týždeň!

Tento recept moja rodina miluje, je to jednoduchá a rýchla pochúťka z kuracieho mäska a zeleniny.

Recept som našla na youtube.

Potrebujeme:

kuracie prsia, 700 g (2 kusy)

múka hladká, 4,5 lyžice;

cibuľa, 1 kus;

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ korenie;

kyslá smotana, 3 lyžice;

vajce, 1 kus;

rastlinný olej, 2 lyžice;

zeleň podľa chuti.

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno.

 

Cibuľu nakrájame nadrobno, tiež zelené bylinky.

K mäsu pridáme cibuľu, vajíčko, soľ a korenie.

Ochutíme korením, premiešame.

Pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame.

Do zmesi nakoniec nasypeme múku, ale opatrne, aby jej nebolo príliš veľa, inak budú placky príliš hutné.

Vytvoríme placky a opekáme ich na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Výsledok.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Odporúčam však, aby ste sa pokúsili mäso zmiešať nie s múkou, ale so škrobom a pred vyprážaním dajte na 1 hodinu do chladničky. V takom prípade mäso pri pečení nestratí svoju prirodzenú šťavu.

Video návod:

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár