Bravčová konzerva so zemiakmi, zaváraná v rúre: Stačí otvoriť pohár a máte komplet obed aj na cestách!

Otvoríte pohár a máte komplet obed, už stačí len pridať kyslú uhorku.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov – ošúpané a nakrájané na kolieska

Bravčový bôčik (nakrájaný)– ja dávam so zemiakmi v pomere 1:1

Soľ, čierne korenie

Olej alebo masť

Postup:

Zemiaky a nakrájaný bôčik vrstvíme do pohára s objemom 500 ml – počas vrstvenia nezabúdame soliť a koreniť. Nakoniec zalejeme 1 lyžicou oleja alebo masti. Poháre zatvoríme a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do studenej rúry a nastavíme na teplotu 140 stupňov. Od momentu dosiahnutia tejto teploty pečieme asi 1 hodinu. Vyberieme, obrátime, zabalíme do deky a necháme odstáť do druhého dňa.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.