Každý, kto ich vyskúša, si pýta recept: Tieto famózne mäsové guľky z rúry sú jemné a nesmierne lahodné!

Tieto mäsové guľky sú nesmierne chutné a výborne sa kombinujú so zemiakovou kašou alebo so šalátom z čerstvej zeleniny.

Veľkým plusom je aj to, že sa pečú v rúre, takže nemusíte stáť dlho pri sporáku.

Táto šťavnatá mäsová pochúťka poteší celú rodinu!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Recept podľa portálu retete-usoare sa rozhodne oplatí vyskúšať.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

2 mrkvy

850 g mletého (hovädzieho) mäsa

3 – 4 strúčiky cesnaku

soľ

červenú mletú papriku podľa chuti

2 vajcia

2 – 3 PL kukuričného škrobu

tvrdý syr

Na omáčku:

200 ml paradajkového pretlaku

150 ml smotany na varenie

soľ

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, dochutíme soľou.

 

 

Necháme 10 minút postáť, aby pustili šťavu.

Potom ošúpeme cibuľu, aj mrkvu, cibuľu postrúhame na hrubom strúhadle a mrkvu na jemnom strúhadle.

 

 

Po 10 minútach scedíme šťavu zo zemiakov.

Dobre ich vytlačíme a vložíme do veľkej misy.

Pridáme mrkvu, cibuľu, mleté mäso, prelisovaný cesnak.

Dochutíme soľou, aj červenou paprikou.

Všetko dobre premiešame.

 

 

Teraz do hmoty pridáme kukuričný škrob, vajíčko.

Vypracujeme, aby nezostali hrudky. 

Plech si vymastíme trochou oleja, z mäsovej zmesi formujeme guľky.

Ukladáme vedľa seba na plech. 

 

 

Keď sme si spracovali celú mäsovú zmes, pripravíme si ešte omáčku.

Do samostatnej misky pridáme paradajkový pretlak a smotanu na varenie.

Osolíme.

 

 

Premiešame a omáčku nalejeme rovnomerne na guľky. 

Plech vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme asi 35 minút pri teplote 180 – 200 °C. 

 

 

20 minút pred dopečením guľky posypeme strúhaným syrom.

Necháme zapiecť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn