Na toto sa vyprážané fašírky nechytajú: Mäsové guľky Toscana – šťavnaté, držia aj bez strúhanky a vajíčka!

Výborný obed za 30 minút. Rýchle a veľmi veľmi chutné jedlo.

Potrebujeme:

400 g mleté mäso (kuracie, bravčové alebo hovädzie)

1 ks cibuľa

1-2 strúčiky cesnak

1 lyžička kremžská horčica

Soľ, korenie, majorán, bazalka, petržlen

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ďalej:

1 ks mozzarella alebo parenica, prípadne iný syr

250 – 300 ml smotana na varenie

300 – 500 ml paradajkový pretlak (môže byť aj klasický)

olej olivový

Zelené bylinky

Postup:

Do mletého mäsa primiešame všetky prísady – pokrájanú cibuľu na malé kúsky, pretlačený cesnak, horčicu, soľ, korenie, koreniny podľa chuti (napr. zmes talianskeho korenia, oregano, bazalka…). Mokrými rukami formuje zo zmesi guľky. Guľky ukladáme do misy vymastenej olivovým olejom – mali by mať medzi sebou rozostupy, aby sa nedotýkali.

Na každú guľku nasypeme trochu syra (alebo uložíme plátok), keď nemáme, tak nemusíme použiť.

Teraz si už len pripravíme omáčku.  Vymiešame všetky prísady (na ochutenie môžeme použiť aj 1 paradajkovú polievku zo sáčku). Poprípade môžme pridať do tejto zmesi aj tavený syr a poriadne to vymiešať. Dochutíme si podľa toho, ako máme radi, pridáme aj nakrájanú petržlenku. Nakoniec podlejeme mäsové guľky omáčkou a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200 st., na 25 min.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)