Mleté mäso s ryžou a zeleninou: Skvelé jedlo z jednej panvice, stokrát lepšie ako vyprážané fašírky!

Výdatná a chutná večera podľa receptu z youtube, ktorú sa oplatí vyskúšať. Všetko pripravíte v jednej panvici, takže namiesto kopy špinavého riadu si môžete po jedle dopriať oddych.

Potrebujeme:

400 g mletého mäsa

200 g ryže

200 g cibule

250 g paradajok

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 g červenej papriky

80 g zeleru

1/2 ČL kari korenia

soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Cibuľu si ošúpeme, nakrájame nadrobno a zmiešame s mletým mäsom. Osolíme, okoreníme a premiešame. Z tejto mäsovej hmoty vyformujeme guľky.

Všetku zeleninu si umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.

TIP: Ak nemáte radi zeler, môžete ho vynechať a miesto neho použiť napríklad petržlenovú vňať alebo kôpor, bazalku alebo rozmarín. 

Na panvicu si nalejeme trochu rastlinného oleja, zohrejeme ho a zľahka orestujeme cibuľu. Pridáme nakrájanú zeleninu, premiešame a minútku restujeme. Potom pridáme paradajky a restujeme ďalšiu minútu.

Pridáme mäsové guľky. 

Teraz rovnomerne pridáme k mäsovým guľkám umytú ryžu a posypeme koreninami.

Zalejeme studenou vodou tak, aby  bola ryža z časti zakrytá vodou.

Prikryjeme pokrievkou, privedieme k varu, znížime teplotu a dusíme 40 minút. 

Po uplynutí tejto doby odstavíme zo sporáka, premiešame, znova prikryjeme a necháme ešte 10 minút podusiť. 

Pred podávaním môžeme posypať čerstvými bylinkami a pokrájanou jarnou cibuľkou.

TIP: Do mletého mäsa môžete primiešať aj prelisovaný cesnak a ak máte radi štipľavé jedlá, zeleninu môžete zmiešať s čili papričkou. 

Prajeme dobrú chuť!