Ľahké fašírky s cuketou sa dajú pripravovať celoročne, je to klasická pochúťka.
Jednoznačne ich odporúčam, pretože sú lahodné a diétne.
Vynikajúci recept na mäsové guľky s omáčkou z portálu przyslijprzepis.
Potrebujeme:
1 kuracie prsia
500 g mletej šunky
1 veľkú cibuľu
2 strúčiky cesnaku
1 čerstvú žemľu
1 vajce
3 PL krupice
1 malú cuketu
1 malú červenú papriku
1 ČL majoránky
1/2 šálky nasekanej petržlenovej vňate a kôpru
3/4 šálky mlieka
soľ
korenie
rastlinný olej
Na omáčku:
500 ml paradajkového pretlaku
1 šálku vody
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
rascu
olej
Postup:
Cibuľu ošúpeme.
Nakrájame na drobno.
Vložíme do panvice s olejom a smažíme.
Mäso pomelieme.
Vložíme do misky.
Do ďalšej misky nalejeme mlieko.
Do mlieka namočíme žemľu.
Keď zmäkne, prebytočné mlieko precedíme do misky s mäsom.
Pridáme vajce.
Pretlačíme cesnak.
Pridáme nakrájanú cibuľu.
Ďalej pridáme na malé kúsky nakrájanú papriku.
Do zmesi pridáme nasekaný kôpor a petržlenovú vňať.
Nasypeme krupicu.
Cuketu nastrúhame aj so šupkou.
Potom nastrúhanú cuketu pridáme do misky.
Zmes dochutíme soľou a korením.
Nakoniec pridáme majorán a dôkladne premiešame.
Z mäsovej zmesi vytvarujeme guľky.
Do hrnca nalejeme vodu.
Vložíme guľky a po zovretí varíme 5 minút.
Cibuľu ošúpeme.
Nakrájame a osmažíme na oleji.
Pridáme prelisovaný cesnak.
Zalejeme paradajkovým pretlakom a polovicou vody.
Premiešame a dusíme 10 minút.
Potom rozmixujeme mixérom, vďaka tomu bude omáčka hustá a nemusíme ju zahusťovať múkou a ani pridávať smotanu.
Dochutíme, soľou, korením a rascou.
Ak je omáčka stále hustá, pridáme ešte vodu, odstátím zhustne.
Mäsové guľky vložíme do omáčky.
Varíme dve minúty a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!