Mäsové čiapky s horčicovou omáčkou

Máte chuť na poriadnu mäsovú bombu? Tieto mäsové placky s vynikajúcou horčicovou omáčkou a poctivou vrstvou syra ocenia všetci milovníci výnimočných mäsových pochúťok. Nakoniec, čo vám budeme rozprávať, tú chuť jednoducho musíte vyskúšať!

Potrebujeme:

500 g mletého hovädzieho mäsa (príp kombináciu bravčového a hovädzieho)

3 ks vajec

2 cibule

2 zemiaky

100 g strúhaného syra

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ a korene podľa chuti

Omáčka:

1 žĺtok

50 ml slnečnicového oleja

2 lyžice horčicového oleja

½ lyžice horčice

Štipku soli

Postup:

Najskôr si pripravíme omáčku. Žĺtok zmiešame so slnečnicovým a horčicovým olejom. Pridáme horčicu a soľ. Vymiešame do homogénnej hmoty.

Vajcia uvaríme natvrdo a potom nastrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Mleté mäso ochutíme soľou a korením. Formujeme z neho placky, ktoré ukladáme na vymastený plech. Na placky navrstvíme cibuľu, strúhané vajce, zemiaky a nakoniec syr. Povrch každej takto pripravenej placky zalejeme 1 lyžicou omáčky (namiesto omáčky môžeme použiť aj klasickú majonézu).

Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30-35 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk