Mäsová rolka z rúry: Perfektné predjedlo, chuťovka na studené misy alebo skvelá večera!

Pripravíte ju rýchlo, vyzerá skvele a chutí ešte lepšie. Môžete ju podávať ako predjedlo, alebo výbornú večera s čerstvým pečivom.

Pripravíte ju rýchlo, vyzerá skvele a chutí ešte lepšie. Môžete ju podávať ako predjedlo, alebo výbornú večera s čerstvým pečivom.

Potrebujeme:

1 kg kuracích stehien s kožou bez kostí

7-8 strúčikov cesnaku

½ lyžičky mletého korenia

½ lyžičky korenia na kurča

2 lyžice majonézy

...

Soľ podľa chuti

15 g želatíny v prášku

Postup:

Kuracie stehná umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky – nie príliš na drobno.

Pridáme soľ, koreniny a nadrobno nakrájaný cesnak. Všetko dobre premiešame. Pridáme majonézu a opäť premiešame.

Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Necháme napučať a zahrievaním rozpustíme. Necháme chvíľu vychladnúť a primiešame do mäsovej zmesi.

Potom začneme formovať jednotlivé rolky – z tejto dávky vytvoríme 4 rolky a pevne ich zabalíme do alobalu (na oboch koncoch zatočíme).

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 1 hodinu.

Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky. Podávame na studeno so slávnostným šalátom, pečivom alebo zeleninou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk