plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mäsová roláda, ktorá prekoná vaše očakávania: Naservírujte ju hosťom a úspech máte zaručený!

Táto fantastická mäsová roláda podľa receptu z youtube ohúri každého, kto ju ochutná! Príprava je nenáročná a výsledok vás prekvapí!

Táto fantastická mäsová roláda podľa receptu z youtube ohúri každého, kto ju ochutná!

 

 

Príprava je nenáročná a výsledok vás prekvapí!

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa

soľ, čierne korenie podľa chuti

1 ČL sušeného cesnaku alebo 3 strúčiky čerstvého cesnaku

petržlenovú vňať podľa chuti

1 vajce

 

 

30 ml mlieka

2 PL strúhanky

9 plátkov syra

6 plátkov šunky

250 g plátkovej slaniny

 

 

voliteľné:

pošírovaná cibuľa

Postup:

Mleté mäso si osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, nasekanú vňať a vajce.

Dôkladne premiešame.

 

 

Zmes potom okoreníme, pridáme mlieko a strúhanku a opäť všetko spolu premiešame.

 

 

Vložíme do chladničky a necháme 1 hodinu vychladiť.

Plech na pečenie si pokryjeme potravinárskou fóliou.

Po uplynutí doby chladenia mäso rovnomerne navrstvíme a rozotrieme na plech.

Následne vrstvíme plátky syra a šunky.

 

 

 

 

 

 

Nakoniec môžeme pridať pošírovanú cibuľu.

Roládu stočíme pomocou potravinárskej fólie a poriadne pritlačíme okraje.

 

 

Znovu si na plech nanesieme potravinársku fóliu a navrstvíme natesno plátky slaniny.

Roládu opatrne odbalíme z fólie a zabalíme do plátkov slaniny.

 

 

Plech si potrieme tenkou vrstvou oleja, preložíme naň roládu a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 40 – 45 minút.

Nakrájame a môžeme podávať.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes