Mäsová roláda, akú ste ešte neochutnali: Famózny recept bez použitia rúry!

Plnená mäsová roláda je vždy ozdobou nielen sviatočného stola.

Nepatrí síce k najrýchlejším pokrmom, ale ich príprava nie je rozhodne zložitá.

 

 

Neodolateľný recept na mimoriadne chutnú mäsovú roládu z youtube kanála Mantequiando con Adriana.

...

Potrebujeme:

1 veľké kuracie prsia (cca 900 g)

150-200 g údenej slaniny

nakrájaný ananás

200 g šunky

200 g plátkového syra

horčicu

sušený cesnak

sušenú cibuľu

parmezán

Postup:

Kuracie prsia očistíme a nakrájame na vodorovné plátky.

Mäso preložíme na fóliu, prekryjeme ďalšou fóliou a tĺčikom vyklepeme.

 

 

Prsia osolíme, posypeme cesnakom a sušenou cibuľou.

Potom plátky potrieme horčicou.

 

 

Plátky otočíme, celý proces zopakujeme a necháme hodinu odstáť.

Kuracie prsia naukladáme na fóliou tak, aby sa nám zo strán mierne prekrývali (viď video).

 

 

Potom ich posypeme parmezánom.

Naukladáme plátky syra.

 

 

Ďalej naukladáme plátky šunky.

Nanesieme vrstvu nakrájaného ananásu a opäť posypeme parmezánom.

 

 

Mäso zrolujeme aj s fóliou a vložíme na hodinu do chladničky.

Plátky slaniny cez seba naukladáme na fóliu.

 

 

Rolku mäsa položíme na kraj slaniny a všetko spolu zrolujeme.

Potom rolku dôkladne obalíme v dvojitej vrstve alobalu a vo fólii.

 

 

Rolku vložíme do veľkého hrnca s vriacou osolenou vodou, prekryjeme pokrievkou a varíme cca 70 minút.

Po uvarení preložíme rolku do sitka a prerežeme fóliu, aby mohla odtiecť šťava.

 

 

Rolku necháme pol hodinu odpočívať  a potom odstránime fóliu aj s alobalom.

Mäsovú rolku preložíme na suchú panvicu a osmažíme ju zo všetkých strán do hneda.

 

 

A môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay