plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mäso LEN natlačím do pohára spolu s cesnakom a varím takto už 40 rokov: TU je recept na najväčšiu pochúťku pod slnkom!

Výborná mäsová konzerva, ak ste niekedy ochutnali tú z obchodu a potom si dáte toto, pochopíte, aký to je obrovský rozdiel.

Výborná mäsová konzerva, ak ste niekedy ochutnali tú z obchodu a potom si dáte toto, pochopíte, aký to je obrovský rozdiel.

Je to perfektné aj na cesty, alebo keď sa vám nechce vyvárať na večeru. My máme v komore vždy zásobu na celý rok!

Potrebujeme:

5,5 kg bravčového plecka (prípadne 5 kg chudého mäsa a 0,5 g podbradku)

Cesnak (podľa chuti)

Soľ

Čierne korenie

Rascu

Postup:

Mäso nakrájame na kocky osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak a dobre premiešame.

Dáme na jeden deň odležať do chladničky.

Mäso navrstvíme do čistých pohárov na zaváranie a každý pohár zalejeme asi 100 ml mäsového vývaru (voliteľné).

Do veľkého hrnca nalejeme vodu a doň poháre tak, aby boli viečka pod vodou.

Varím resp.sterilizujeme cca 3 hodiny.

Tiež môžeme sterilizovať na dvakrát – po 1,5 hodine pri teplote 100-110 stupňov 24 hodín.

Tieto konzervy sú s tými mäsovými neporovnateľné.

S chlebíkom a vychladeným pivom nič lepšie nepoznám.

Ak robíte z chudého mäsa, môžete do pohárov pridať aj lyžičku-dve bravčovej masti.

Konzervy vydržia dlho, skladujeme ako ostatné zaváraniny a perfektné sú aj na letnú dovolenku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes