Mäso som len uvarila s korením a dala do obyčajnej plastovej fľaše: Všetci sa ma pýtali, kde som tú pochúťku kúpila – najlepší recept!

Výborná domáca tlačenka, ktorú si viete jednouchom a pohodlne uvariť aj doma. Na studené misy, alebo večeru je neprekonateľná. V recepte sme sa inšpirovali postupom z youtube.

Potrebujeme:

Bravčové koleno – 2 ks (2,5 kg)

Cesnak – 4 strúčiky

Korenie čierne – 1/2 lyžičky

Na varenie:

Voda – 1,5 litra

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ – 1 polievková lyžica

Cibuľa-1 ks.

Bobkový list – 2 ks

Nové korenie – 3 guličky

Čierne korenie – 10 guličiek

Postup:

 

Kolená dáme do hrnca spolu s koreninami (okrem mletého čierneho korenia a cesnaku), cibuľou a zalejeme vodou – dáme variť.

Varíme prikryté domäkka – asi 3 hodiny.

Počas varenia je dobré zberať zvrchu penu.

Pridáme 1 lyžicu soli a necháme ešte povariť mierne odkryté.

Pripravíme si čistú plastovú fľašu, z ktorej odrežeme vrch.

Cesnak nastrúhame a zmiešame s čiernym korením.

Mäso zbavíme kostí a natrháme na kúsky, ktoré vkladáme rovno do fľaše.

Mäso striedame s cesnakovou zmesou.

Dolejeme vývarom, ktorý lejeme cez sistko.

Naplníme fľašu a zakryjeme fóliou.

Necháme stuhnúť a potom len krájame.