plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodné bravčové koleno na úplne nový spôsob: Uvarte ho, mäso oberte od kosti a pripravte si túto mäsovú pochúťku!

Pripravte si bravčové koleno na tento netradičný spôsob podľa receptu z youtube a máte skvelú mäsovú pochúťku napríklad k opekaným zemiakom, alebo aj len tak – na chlebík.

Chutný obed pre všetkých labužníkov!

Potrebujeme:

2 bravčové kolená

cibuľu

3 bobkové listy

nové korenie

3 PL soli

10 – 12 strúčikov cesnaku

2 PL rastlinného oleja

bylinky podľa chuti

100 g tvrdého syra

petržlenovú vňať

4 zemiaky

prázdnu plastovú fľašu

Postup:

Bravčové kolená si umyjeme, vložíme do veľkého hrnca spolu s ošúpanou cibuľou, bobkovým listom, novým korením, zalejeme vodou, nasypeme soľ a varíme pod pokrievkou 3 hodiny. 

Uvarené kolená zbavíme kože, mäso rozdelíme na malé kúsky a vložíme ho do misy.

Pridáme všetok cesnak, ktorý prelisujeme lisom na cesnak a zalejeme trochou vývaru.

Všetko dobre premiešame. 

Zoberieme si plastovú fľašu, odrežeme z nej dno a navrstvíme do nej mäso zmiešané s cesnakom a vývarom. 

Mäso dobre natlačíme.

Potom fľašu prikryjeme potravinárskou fóliou, necháme vychladnúť a odložíme na noc stuhnúť do chladničky. 

Na druhý deň si k mäsu pripravíme pečené zemiaky.

Ošúpeme ich, nakrájame na mesiačiky, zmiešame s olejom, soľou, červenou mletou paprikou, bylinkami.

Dáme piecť tak, že ich zabalíme od papiera na pečenie.

Potom ešte do alobalu, ktorý umiestnime následne na plech. 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 35 minút. 

Medzitým si nadrobno nasekáme petržlenovú vňať, nastrúhame si syr a obe zložky spolu zmiešame.

 

 

Alobal a papier na pečenie po uplynutí doby pečenia rozrežeme.

Navrch navrstvíme syr s vňaťou a zapečieme ešte 10 – 15 minút pri teplote 180 °C. 

Mäsovú pochúťku vyberieme z chladničky.

Rozrežeme fľašu, nakrájame na hrubšie kolieska a podávame so zapečenými zemiakmi. 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes