Toto jedlo u nás robíme vždy, keď má niekto sviatok. Je to výborné, sýte a a nenáročné na prírpavu.
Potrebujeme:
400 ml oleja
400 ml vody
2 stredne veľké cibule
600 g bravčového mäsa
5 strúčikov cesnaku
Paprika
Soľ a čierne korenie
Majoránku
200 g zeleného hrášku – mrazeného
1 kg zemaikov
Postup:
Cibuľku nakrájame nadrobno a opražíme na troche oleja. Potom pridáme aj mäso nakrájané na prúžky a sprudka opražíme tak, aby sa mäso zatiahlo. Potom podlejeme trochou vody, ochutíme soľou, koreninami, pridáme pretlačený cesnak a prikryjeme pokrievkou. Necháme variť asi 15 – 20 minút, kým mäsko nezmäkne.
Potom pridáme hrášok a necháme povariť, kým hrášok nie je dostatočne uvarený.
V samostatnej hlbokej panvici si opražíme zemiaky nakrájané na tenšie hranolky. Potom mäso jednoducho zmiešame s hranolkami a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)