Fantasticky šťavnaté bravčové kúsky na hrášku s cesnakom a hranolkami!

10

Toto jedlo u nás robíme vždy, keď má niekto sviatok. Je to výborné, sýte a a nenáročné na prírpavu.

Potrebujeme:

400 ml oleja

400 ml vody

2 stredne veľké cibule

600 g bravčového mäsa

5 strúčikov cesnaku

Paprika

Soľ a čierne korenie

Majoránku

200 g zeleného hrášku – mrazeného

1 kg zemaikov

Postup:

Cibuľku nakrájame nadrobno a opražíme na troche oleja. Potom pridáme aj mäso nakrájané na prúžky a sprudka opražíme tak, aby sa mäso zatiahlo. Potom podlejeme trochou vody, ochutíme soľou, koreninami, pridáme pretlačený cesnak a prikryjeme pokrievkou. Necháme variť asi 15 – 20 minút, kým mäsko nezmäkne.

Potom pridáme hrášok a necháme povariť, kým hrášok nie je dostatočne uvarený.

V samostatnej hlbokej panvici si opražíme zemiaky nakrájané na tenšie hranolky. Potom mäso jednoducho zmiešame s hranolkami a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár