plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zabaľte mäso do lístkového cesta a upečte ho podľa tohto receptu: Originálne jedlo, ktorým určite zabodujete!

Toto chutné mäsko zabalené v ceste podľa receptu z youtube môžete podávať ako hlavné jedlo, ale aj ako súčasť obloženej misy.

Je vynikajúce a keď ho pripravíte, určite zabodujete!

Potrebujeme:

1 veľkú cibuľu

450 g lístkového cesta

20 g masla

600 – 650 g bravčovej panenky

2 strúčiky cesnaku

vetvičku rozmarínu

tymian

1 PL bieleho vína

100 g parmezánu

5 plátkov šunky

1 žĺtok

sezam na posypanie

Soľ

Čierne mleté korenie

Postup:

Bravčovú panenku si očistite od blaniek.

Potom tenšie konce zahnite smerom nadol a zviažte niťou.

Mäso obalíme v soli, korení a bylinkách.

Sprudka opečieme spolu s tymianom na rozpálenej panvici. 

Opečené mäso vyberieme z panvice ale rozmarín ešte necháme.

Pridáme k nemu nadrobno pokrájanú cibuľu, aj nasekaný cesnak. 

Parmezán si nastrúhame na jemnom strúhadle.

Lístkové cesto si vyvaľkáme. 

Teraz si pripravíme lôžko pre mäso:

Do stredu naukladáme šunku, na ňu rovnomerne navrstvíme strúhaný syr a orestovanú cibuľu.

Teraz položíme mäso, z ktorého dáme dolu šnúrku.

Potom ešte mäso posypeme syrom aj zvrchu. 

Mäso zabalíme do cesta, uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Vyšľaháme si žĺtok a potrieme celý povrch.  

Posypeme sezamovými semiačkami.

Vložíme do prehriatej rúry na spodný ohrev pri teplote 200 °C.

Pečieme 45 – 50 minút. 

Ak by cesto rýchlo zhnedlo, zabalíme ho do alobalu, aby neprihorelo.

Dobrú chuť!

VIDEONÁVOD

Najlepšie recepty na dnes