plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nestrácajte čas prípravou mäsa a naložte si ho vopred do pohárov: Stačí už len otvoriť a večera je na stole!

Nie je potrebné tráviť každý večer prípravou jedla.

 

 

Vďaka tejto metóde, pri ktorej si mäso naložíte vopred do pohárov, si ušetríte kopu času, aj námahy.

Zásoba chutného mäska vám vystačí na dlhú dobu, jedlo je veľmi chutné a dá sa konzumovať aj s čerstvým chlebom.

 

Vyskúšajte tento recept z portálu napadovy.blog, ktorý je veľmi chutný a jednoduchý.

Potrebujeme:

Z tohto množstva získate 4 pollitrové poháre, pričom jeden pohár vám vystačí na rýchlu večeru asi na 1 týždeň.

2 kg bravčového bôčika

8 strúčikov cesnaku

4 bobkové listy

20 zrniek čierneho korenia

90 g soli

1 l vody

 

 

Postup:

Mäso si pokrájame na menšie kúsky.

Vložíme do pohárov.

 

 

Do každého pohára pridáme 1 bobkový list, 2 strúčiky cesnaku a 5 zrniečok čierneho korenia. 

Následne si pripravíme nálev.

Do hrnca si nalejeme studenú vodu.

 

 

V jednom litri studenej vody rozmiešame 90 g soli.

Necháme zovrieť.

Potom nalejeme nálev do pohárov.

 

 

Spodok hrnca vystelieme bavlnenou utierkou.

Na ňu položíme poháre.

Prikryjeme ich viečkami (nezatvárame, len položíme na vrch).

Hrniec naplníme vodou asi do 2/3 pohárov.

 

 

Dáme na sporák na mierny ohrev.

Varíme pod pokrievkou asi 2 hodiny. 

Potom už stačí len nechať mäso vychladnúť.

Môžete ho ochutnať.

 

Takto pripravené mäsko sa dá konzumovať len tak s chlebom.

Chutné jedlo máte vždy poruke. 

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes