plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mäso v pohári bez predvárania. Vydrží čerstvé 12 mesiacov!

Vynikajúci recept na domácu bravčovú konzervu, ktorá je ideálna na výlety, dovolenky, alebo na bleskovú večeru.

Stačí čerstvý chlebík a máte pochúťku ako lusk!

 

 

Výborný recept sa vám bude hodiť na dovolenky, rýchlu večeru, alebo aj na horšie časy.

Potrebujeme:

Bravčová krkovička

Kúsok bravčového boku

Cesnak

Soľ

Korenie čierne mleté

Červená paprika sladká

Cesnak (6 strúčikov)

Majoránka

Mletý kmín

Bobkový list

Štamperlík vodky

Postup:

 

 

Použijeme cca 4-5 kíl bravčovej krkovičky. A pol kila bravčového boku.

Oba druhy mäsa si nakrájame na kocky.

Teraz si oba druhy mäsa premiešame v miske.

 

 

Pridáme pretlačený cesnak, soľ a postupne aj všetky koreniny.

Pridáme aj štamperlík vodky – to špeciálny trik šéfa vďaka ktorému bude mäsko ešte šťavnatejšie a chutnejšie!

Všetko dôkladne premiešame.

Teraz mäso prikryjeme fóliou.

Nechajte prikryté odležať do druhého dňa.

Pripravíme si čisté poháre na zaváranie.

Mäso do nich navrstvíme a poriadne postláčame lyžicou.

 

 

Dolejeme vodu centimeter pod okraj.

Poháre si napevno zatvoríme.

Vložíme do väčšieho hrnca na zaváranie a dolejeme horúcou vodou.

Varíme dve hodinky (maximálna teplota je 95 stupňov Celzia).

Druhý deň celý proces zopakujeme.

Skladujeme v pivnici alebo v komore.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes