Vynikajúci recept na domácu bravčovú konzervu, ktorá je ideálna na výlety, dovolenky, alebo na bleskovú večeru.
Stačí čerstvý chlebík a máte pochúťku ako lusk!
Výborný recept sa vám bude hodiť na dovolenky, rýchlu večeru, alebo aj na horšie časy.
Potrebujeme:
Bravčová krkovička
Kúsok bravčového boku
Cesnak
Soľ
Korenie čierne mleté
Červená paprika sladká
Cesnak (6 strúčikov)
Majoránka
Mletý kmín
Bobkový list
Štamperlík vodky
Postup:
Použijeme cca 4-5 kíl bravčovej krkovičky. A pol kila bravčového boku.
Oba druhy mäsa si nakrájame na kocky.
Teraz si oba druhy mäsa premiešame v miske.
Pridáme pretlačený cesnak, soľ a postupne aj všetky koreniny.
Pridáme aj štamperlík vodky – to špeciálny trik šéfa vďaka ktorému bude mäsko ešte šťavnatejšie a chutnejšie!
Všetko dôkladne premiešame.
Teraz mäso prikryjeme fóliou.
Nechajte prikryté odležať do druhého dňa.
Pripravíme si čisté poháre na zaváranie.
Mäso do nich navrstvíme a poriadne postláčame lyžicou.
Dolejeme vodu centimeter pod okraj.
Poháre si napevno zatvoríme.
Vložíme do väčšieho hrnca na zaváranie a dolejeme horúcou vodou.
Varíme dve hodinky (maximálna teplota je 95 stupňov Celzia).
Druhý deň celý proces zopakujeme.
Skladujeme v pivnici alebo v komore.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: