Mäso takto pripravujem už 20 rokov: Moja stará mama mi ukázala, ako sa mäso skladuje!

Famózne bravčové mäso pripravené vo vlastnej šťave, ktoré sa rozplýva na jazyku.

Môžete ho jesť na raňajky alebo na večeru, prípadne len tak, kedykoľvek na neho dostanete chuť.

Môže sa uchovávať v chladničke až 30 dní.

 

 

...

Fantastický recept z youtube kanála Moja kuhinja Tanja na bravčové mäso z pohára.

Potrebujeme:

1 kg bravčového pliecka

1,5 kg bravčovej kotlety

50 g soli

2 ČL mletej červenej papriky

1/2 PL drvenej červenej papriky

1 ČL štipľavého korenia

čierne korenie

bobkový list

4 strúčiky cesnaku

Postup:

Na začiatku nakrájame mäso na väčšie kúsky, ktoré sa zmestia do zaváracieho pohára.

Teraz si pripravíme zmes korenia.

 

 

Do veľkej misy pridáme soľ (na 1 kg mäsa pripadá 20 g soli), mletú papriku a drvenú papriku.

Potom pridáme štipľavé korenie.

Všetko spolu dôkladne premiešame lyžicou.

 

 

Mäso poriadne obalíme v korení zo všetkých strán.

Necháme ho v mise.

Do každého pohára pridáme zopár zŕn čierneho korenia.

Vložíme mäso.

 

 

Potom do každého pohára vložíme bobkový list.

Pridáme aj prekrojený strúčik cesnaku.

Poháre uzavrieme vekom.

 

 

Na dno väčšieho hrnca dáme utierku, vložíme poháre.

Po okraj nalejeme vodu.

Hrniec preložíme na zapnutý sporák.

Keď voda zovrie, znížime teplotu a varíme 3 hodiny.

 

 

Po troch hodinách vyberieme poháre z hrnca, položíme ich na stôl.

Prekryjeme uterákom a necháme cez noc vychladnúť.

Mäso vyberieme z pohára, nakrájame a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay