Najchutnejšia ryža, ktorá sa vždy podarí: Skombinujte ju s týmto mäskom v omáčke a máte fantastický obed!

Mäsko s ryžou je overená klasika.

Tento recept je však trošku iný, ako ten, na ktorý ste možno zvyknutí.

A hlavne, takto pripravená ryža chutí fantasticky a vždy sa podarí!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Tento postup z youtube je veľmi jednoduchý a omáčku si rodina nevie vynachváliť.

Potrebujeme:

300 g ryže

20 g rastlinného oleja

40 g masla

soľ podľa chuti

100 ml rastlinného oleja

1 cibuľu

250 g mäsa podľa chuti

2 – 3 listy pekinskej kapusty

1 a 1/2 papriky

2 strúčiky cesnaku

1 ČL paradajkového pretlaku

čierne mleté korenie

1 PL hladkej múky

20 ml sójovej omáčky

360 ml vody na mäso

720 ml na ryžu

20 g petržlenovej vňate

Postup:

Ryžu nasypeme do väčšej misy, zalejeme vodou.

Necháme 15 minút stáť. 

Potom si zoberieme sitko a zlejeme vodu. 

Do hlbšej panvice si dáme rastlinný olej, pridáme kúsok masla a necháme ho roztopiť na miernom ohni.

Potom nasypeme ryžu.

 

 

Opekáme za stáleho miešania asi 5 minút.

Následne ryžu zalejeme horúcou vodou, osolíme, premiešame.

Necháme variť pod pokrievkou na slabom ohni do mäkka. 

 

 

Na panvicu si dáme rastlinný olej.

Orestujeme si nadrobno pokrájanú cibuľku.

Pridáme na kocky pokrájané mäso a opekáme za občasného miešania.

 

 

Pekinskú kapustu si pokrájame najemno.

Pridáme k mäsu na panvicu spolu s na pásiky pokrájanou očistenou paprikou.

 

 

Teraz pridáme prelisovaný cesnak, paradajkový pretlak, osolíme, posypeme múkou, zalejeme sójovou omáčkou a dobre premiešame. 

Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť do mäkka.

Pred koncom posypeme nasekanou vňaťou. 

Hotovú ryžu servírujeme s mäskom na šťave

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay