Dokonalé kuracie krídelká podľa šéfkuchára: Pripravte ich takto a rodina sa ich nebude vedieť dojesť!

Kuracie krídelká sú veľmi obľúbeným jedlom a dajú sa pripraviť na viac spôsobov.

Tento recept vás nadchne a bude ho milovať celá rodina.

Použite túto jednu netradičnú prísadu a výsledkom budete milo prekvapení.

 

 

...

Recept odporúča portál takprosto.

Tajnou prísadou je obyčajný prášok do pečiva, ktorý je použitý trocha netradične pri príprave mäsa.

Potrebujeme:

800 g kuracích krídel

2 PL hladkej múky

1 ČL mletej údenej papriky

1 ČL sušeného cesnaku

1 ČL sušenej petržlenovej vňate

1 ČL kypriaceho prášku do pečiva

soľ podľa chuti

Postup:

Krídelká si dôkladne umyte a potom osušte. 

 

 

Každé krídelko rozrežte na tri kúsky a použite iba ramenné a lakťové kusy – špičky dajte bokom.

Uistite sa, že ste ich dobre vysušili a pripravte si zmes na obaľovanie. 

V hlbokej miske zmiešame múku, soľ, sušený cesnak a petržlenovú vňať.

Primiešame aj údenú papriku a nakoniec kypriaci prášok do pečiva. 

 

 

Následne obaľujeme kuracie krídla v tejto zmesi – pre uľahčenie obaľovania môžete zmes nasypať do uzatvárateľného plastového vrecka, vložiť krídelká a obaliť trasením.

Keď sú všetky krídelká pokryté touto zmesou, môžete ich naukladať na vymastený pekáč.

Vložte do predhriatej rúry na teplotu 200 °C a pečte asi 30 minút. 

 

 

Krídelká môžete servírovať s rôznymi omáčkami podľa chuti, napríklad s touto syrovou…

Syrová omáčka

 

 

Zmiešajte rozpustené maslo s najemno nastrúhaným parmezánom, nalejte šťavu z polovice citróna a pomaranča, potom dobre premiešajte.

Ak chcete, môžete pridať ľubovoľné korenie, či bylinky.

Tieto krídelká sú skutočnou pochúťkou a preto sa oplatí ich vyskúšať.

Zemiaky s prášok do pečiva

 

ň

Vynikajúce domáce chrumkáče zo zemiakov, ktoré tromfnú aj klasické zemiakové hranolky.

Deti ich zbožňujú a je jedno, či ich pripravíte na slano, alebo na sladko.

 

 

Výsledok je zakaždým fantastický a navyše aj rýchlo pripravený.

Najlepší dezert, ktorý môžete skúsiť – a na celú túto parádu vám stačia len 4 prísady.

Potrebujeme:

– Zemiaky 400 g

– kukuričný škrob 3 lyžice

– prášok do pečiva 1 lyžička

– kr. cukor 3 lyžice

Postup:

 

 

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na drobnejšie kúsky.

Teraz dáme zemiaky do vody a privedieme do varu.

Varíme asi 15 minút, alebo podľa varného typu zemiakov tak, aby boli mäkké.

 

 

Uvarené zemiaky scedíme a roztlačíme.

Pridáme kukuričný škrob.

Pridáme aj prášok do pečiva, vďaka tomu bude výsledok veľa chrumkavejší.

 

 

Teraz pridáme cukor – ak chcete menej sladké, prípadne slané zemiakové chrumkáče, uberte cukor a pridajte soľ.

Teraz vymiešame jednotné cesto.

Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme natenko.

Cesto nakrájame na výsledné tvary – kosoštvorce.

 

 

Teraz si na panvici zahrejeme dostatočné množstvo oleja.

Tvary vyprážame v horúcom oleji dozlatista.

Podávame s obľúbenou omáčkou, alebo aj len samé.

 

 

Tieto chrumkáče sú výborné na sladko aj na slano.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels