Pripravte si podľa nášho nenáročného receptu chutnú večeru z krkovičky.
Recept je taký chutný a mäso neskutočne jemné, že sa vám nikdy neomrzí.
Rýchly a jednoduchý recept z youtube kanála Szybko Pyszne Przepis na lahodnú krkovičku.
Potrebujeme:
3-4 cibule
1 kg bravčovej krkovičky
soľ
mleté čierne korenie
1 cibuľu
300-400 g šampiňónov
2-3 paradajky
200 g tvrdého syra
Postup:
Na začiatku nakrájame cibuľu na plátky.
Rozložíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie.
Bravčové mäso nakrájame na hrubé plátky.
Vyklepeme a uložíme na cibuľu.
Mäso osolíme a okoreníme z oboch strán.
Na kocky nakrájanú cibuľu smažíme 2-3 minúty na naolejovanej panvici.
Na plátky nakrájané šampiňóny pridáme do panvice a varíme 10 minút.
Zmes poriadne premiešame.
Dochutíme soľou a korením.
Plech s mäsom a cibuľou vložíme do rúry a pečieme 50 minút pri teplote 180°C.
Paradajky nakrájame.
Spolu so šampiňónovou zmesou pridáme na plech.
Nakoniec na vrch pridáme nastrúhaný tvrdý syr.
Plech vložíme do rúry na 10 minút pri teplote 200°C.
Lahodné mäso môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/kevSOIkf8F8