Mäso pod perinkou: Chvíľka roboty a sýta celá rodina – už netreba žiadnu prílohu ani oblohu, všetko v 1 mise!

Vynikajúci tip na sýte a vynikajúce jedlo z jednej misy pre celú rodinu. Vrstvené mäso s prílohou, oblohou a syrom - stačí uložiť do misy a o zvyšok sa postará rúra. 

Vynikajúci tip na sýte a vynikajúce jedlo z jednej misy pre celú rodinu. Vrstvené mäso s prílohou, oblohou a syrom – stačí uložiť do misy a o zvyšok sa postará rúra.

Potrebujeme:

1 kg bravčového karé (môže byť aj krkovička)

3 cibule

3 paradajky

3 zemiaky

3 PL majonézy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 strúčiky cesnaku

250g tvrdého syra

soľ a korenie podľa chuti

petržlenová vňať podľa chuti

Postup:

Mäso nakrájame na väčšie plátky, ochutíme soľou, korením a položíme na pekáč vymastený maslom, alebo olejom. Zemiaky a syr postrúhame na hrubom strúhadle, cibuľu a paradajky nakrájame na krúžky.

Na mäso dáme cibuľu, zasypeme postrúhanými zemiakmi a ochutíme soľou a korením. Nakoniec uložíme vrstvu paradajok a potrieme majonézou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 40 minút (pečeieme pod alobalom, alebo pokrievkou).

Potom pekáč vyberieme, pretlačíme navrch cesnak a zasypeme jedlo postrúhaným syrom. Pečieme odokryté ďalších 15 minút. Teraz už len porcie posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)