plny-hrniec_transparent_negativ.png

Extra chutné pečené mäso vďaka rade od mäsiara: Mimoriadne chutný obed, na ktorý potrebujete len pár surovín!

Pripravte si toto chutné a šťavnaté mäsko na marinovanej cibuľke podľa receptu z youtube.

Tajomstvo je v obyčajnej cibuli a octe.

Základom je použiť marinovú cibuľku a jednoducho ju pridať k mäsu.

 

 

Marinovaná cibuľka počas pečenia ochutí a fantastický zjemení mäsko, pričom šťava ostane vo vnútri.

Celé jedlo sa pečie pohodlne, vo vrecku na pečenie, ktoré je potrebné na niekoľkých miestach prepichnúť.

Potrebujeme:

1 kg bravčovej krkovičky

4 cibule

soľ podľa chuti

1,5 PL na ochutenie mäsa (tymian, mleté čierne korenie, oregano, rascu)

100 ml octu

Postup:

Cibuľu si ošúpeme, nakrájame na pol krúžky.

Vložíme do misy a rukami rozoberieme na prúžky. 

 

 

Pridáme ocot.

Zalejeme vodou tak, aby bola všetka cibuľa ponorená.

Necháme marinovať asi 1 hodinu. 

 

 

Kým sa cibuľa marinuje, pripravíme si krkovičku.

Nakrájame si ju na menšie kusy, vložíme do misy.

Mäso osolíme a posypeme koreninami. 

 

 

Cibuľu scedíme cez sitko, vložíme do vrecúška na pečenie.

Potom navrch naukladáme mäso.

 

 

Vrecúško uzavrieme.

Na niekoľkých miestach prepichneme špáradlom. 

 

 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C.

Čas pečenia je asi 90 minút. 

 

 

Dĺžka pečenia závisí aj od toho, aké veľké kúsky mäsa použijete.

Hotovo.

 

 

Mäsko je neskutočne jemné, lahodné a šťavnaté.

Nikdy nie je vysušené a chutí delikátne.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes