1 kg kyslej kapusty, 1 cibuľa a mäso – nič viac: Všetko dajte do jedného pekáča a máte navarené aj na večeru – s týmto okúzlite každého!

Potrebujeme:

  • 1 kg kyslá kapusta,
  • 1 kg bravčového mäsa (ja som dala bôčik),
  • 1  cibuľa,
  • soľ, korenie, mletá červená paprika,

Na podávanie: kyslá smotana.

Postup:

1 kg kyslej kapusty (ideálne domácej) navrstvíme na pekáč, ktorý sme si zľahka vymastili olejom. Pridáme nakrájanú cibuľku, a uložíme na vrch okorenené mäso (soľ, paprika, čierne korenie), podlejeme 1 a 1/5 pohára vody, prikryjeme alobalom a dáme  do vyhriatej rúry. Pečieme asi hodinu prikryté alobalom. Doba pečenia závisí od druhu mäsa aj od toho, či pečiete vcelku, alebo nakrájané kúsky. Potom necháme zapiecť doružova.

Podávame s kyslou smotanou.

prajeme vám dobrú chuť! :-)