plny-hrniec_transparent_negativ.png

Skladané rožky ako dych – z 1 vajíčka 24 kusov: Úžasné cesto z hrnčeka, vyjde vás na pár centov a výsledok je na nezaplatenie!

Vynikajúce chrumkavé rožteky, ktoré si viete pripraviť z pár prísad a chutia skutočne ako z cukrárne. Ak máte chuť na jedno fantastické domáce pečivo, určite vyskúšajte.

Vynikajúce chrumkavé rožteky, ktoré si viete pripraviť z pár prísad a chutia skutočne ako z cukrárne.

 

 

Ak máte chuť na jedno fantastické domáce pečivo, určite vyskúšajte.

Potrebujeme:

Hrnček (šálku) s objemom 200 ml.

1 hrnček teplej vody

1 hrnček teplého mlieka

 

 

1 balenie sušeného droždia

1 lyžica kr. cukru

1 čajová lyžička soli

1 vaječný bielok

 

 

Pol hrnčeka oleja

5,5 – 6 hrnček hladkej múky

Medzi vrstvy; 150 g zmäknutého masla

Na potretie: vaječný žĺtok, na náplň tvaroh, čokoládu, lekvár, alebo môžeme nechať aj bez náplne

Postup:

Vlažné mlieko zmiešame s vodou, droždím a cukrom.

Dobre rozmiešame.

 

 

Postupne primiešame bielok, olej a nakoniec aj preosiatu múku so soľou.

Múku pridávame postupne podľa konzistencie cesta.

Najskôr ju zamiešame do cesta metličkou a potom, keď je cesto hutnejšie pomôžeme si rukou.

 

 

Cesto prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť.

Cesto vyformujeme na hrubšiu placku a rozdelíme na 10 trojuholníčkov.

Každý vyformujeme do tovaru bochníčka a následne rozvaľkáme na čo najtenšiu placku.

 

 

 

Teraz placky začneme ukladať na seba s tým, že každú potrieme rozpusteným maslom.

Takto vrstvíme, kým nemieme všetky kúsky cesta.

Teraz výslednú vrstvenú placku posypeme múkou a rozvaľkáme na tenko.

 

 

 

Teraz placku rozdelíme na 4 časti.

Každú rozrežeme trojuholníky – na širšiu časť navrstvíme ľubovoľnú náplň.

Zrolujeme, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Potrieme žĺtkom.

V stredne vyhriatej rúre pečieme dozlatista.

Pozrite si video postup krok za krokom

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes