Skladané rožky ako dych – z 1 vajíčka 24 kusov: Úžasné cesto z hrnčeka, vyjde vás na pár centov a výsledok je na nezaplatenie!

Vynikajúce chrumkavé rožteky, ktoré si viete pripraviť z pár prísad a chutia skutočne ako z cukrárne. Ak máte chuť na jedno fantastické domáce pečivo, určite vyskúšajte.

Vynikajúce chrumkavé rožteky, ktoré si viete pripraviť z pár prísad a chutia skutočne ako z cukrárne. Ak máte chuť na jedno fantastické domáce pečivo, určite vyskúšajte.

Potrebujeme:

Hrnček (šálku) s objemom 200 ml.

1 hrnček teplej vody

1 hrnček teplého mlieka

1 balenie sušeného droždia

...

1 lyžica kr. cukru

1 čajová lyžička soli

1 vaječný bielok

Pol hrnčeka oleja

5,5 – 6 hrnček hladkej múky

Medzi vrstvy; 150 g zmäknutého masla

Na potretie: vaječný žĺtok, na náplň tvaroh, čokoládu, lekvár, alebo môžeme nechať aj bez náplne

Postup:

Vlažné mlieko zmiešame s vodou, droždím a cukrom – dobre rozmiešame.

Postupne primiešame bielok, olej a nakoniec aj preosiatu múku so soľou.

Múku pridávame postupne podľa konzistencie cesta a najskôr ju zamiešame do cesta metličkou a potom, keď je cesto hutnejšie pomôžeme si rukou.

Cesto prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť.

 

 

Cesto vyformujeme na hrubšiu placku a rozdelíme na 10 trojuholníčkov.

 

 

Každý vyformujeme do tovaru bochníčka a následne rozvaľkáme na čo najtenšiu placku.

 

Teraz placky začneme ukladať na seba s tým, že každú potrieme rozpusteným maslom.

Takto vrstvíme, kým nemieme všetky kúsky cesta.

 

 

Teraz výslednú vrstvenú placku posypeme múkou a rozvaľkáme na tenko.

 

 

Teraz placku rozdelíme na 4 časti a každú rozrežeme trojuholníky – na širšiu časť navrstvíme ľubovoľnú náplň.

 

 

Zrolujeme, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme žĺtkom a v stredne vyhriatej rúre pečieme dozlatista.

 

 

Pozrite si video postup krok za krokom