plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nadýchané maslové cesto na VŠETKO vaše obľúbené pečivo: Ľahký recept!

Odporúčame vám, aby ste si dnes pripravili maslové cesto na vaše obľúbené víkendové pečivo.

 

 

Sú z neho vynikajúce buchty, koláče, slimáky, rožky aj záviny.

Recept je jednoduchý, ale výsledok je výborný.

Potrebujeme:

300 ml mlieka

6-7 g sušeného droždia

100 g + 1 polievková lyžica cukru

550-600 g hl. múky

80 g masla

1 alebo ½ lyžičky soli

Voliteľné na plnenie:

Nutella

Mak

Orechy mleté

Tvaroh

Postup:

Nalejte teplé mlieko (30-35 ° C) do hlbokej misky.

 

 

Pridajte droždie a lyžicu cukru.

Rozmiešajte.

Výslednú zmes nechajte na teplom mieste 15-20 minút, aby sa kvasinky aktivovali.

Pridáme 100 g cukru, soľ, rozpustené maslo a vajce.

Všetko dobre premiešajte.

 

 

Postupne pridávajte preosiatu múku.

Najprv premiešajte lyžicou, potom cesto miesime rukami 7-10 minút, kým nebude hladké a homogénne.

Mal by byť mäkký a nemal by sa lepiť.

Cesto vytvarujeme do gule a vložíme do hlbokej misy vymastenej olejom.

 

 

Cesto vymastíme olejom a prikryjeme pokrievkou.

Necháme kysnúť 60 minút na teplom mieste.

Premiešame a opäť prikryjeme pokrievkou.

Necháme ešte 90 minút kysnúť na teplom mieste.

Vytvorte z neho požadované tvary – buchty, rožky, závin, šišky a pečte alebo vyprážajte.

 

 

Prajeme vám veľa šťastia s vašimi blízkymi!

Zdieľajte tento recept na maslové cesto so svojimi priateľmi!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes