Nepečená MAŠKRTA z kyslej smotany a Salka za 15 minút: Najlepší krémový dezert, aký tu kedy bol!

Výborný nápad na nepečenú dobrotu pre vašich hostí, alebo ku kávičke.

 

 

 

 

...

Dezert je skutočne prvotriedny, môžete pripraviť do pohárov, na plech, alebo do misy.

Ja krém používam aj ako plnku do tort a zákuskov, má vynikajúcu chuť a viete ho ľahko pripravť.

Potrebujeme:

Kyslá smotana – 500 g

1 smotana na šľahanie

Kondenzované mlieko (Salko) – 300 g

Želatína – 1 sáčok

Voda – 150 ml

Voliteľné:

Maslové sušienky

Káva – na namáčanie

Na polevu:

250 ml smotany na šľahanie

200 g čokolády

Postup:

Pripravíme si vhodnú misku.

Dezert môžete urobiť celkom bez sušienok, len ako krém.

Ak chcete môžete na dno misy uložiť vrstvu sušienok, prípadne piškót.

Sušienky môžete pokvapkať uvarenou kávou, prípadne mliekom alebo kakaom.

Pripravíme si krém:

 

 

 

 

Smotanu na šľahanie si vyšľaháme na šľahačku.

Kyslú smotanu vyšľaháme s kondenzovaným mliekom a šľahačkou.

Želatínu necháme napučať v troche vody.

Potom zahrievaním na plameni rozpustíme.

 

 

 

 

Ak chcete, môžete použiť želatínový stužovač za studena.

Rozpustenú želatínu vmiešame do krému a navrstvíme do misy.

Môžete navrstvíť rovno do misy, alebo na vrstvu sušienok, je to na vás.

Prípadne, môžete krém a sušienky aj vrstviť.

Poleva:

Smotanu na plameni zahrejeme.

 

 

 

 

Nalámeme čokoládu a pridáme ju do smotany, miešaním rozpustíme.

Ak chcete, môžete celý proces urýchliť v mikrovlnke.

Vrch polejeme čokoládovou polevou.

Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels