Vynikajúci recept bez pečenia na veľmi rýchlu a krémovú dobrotu.
Pozostáva z waflových plátkov, jahôd a fantasticky lahodného krému.
Určite skúste tento recept podľa Last Minute Kitchen.
Potrebujeme:
600 g smotany na šľahanie
200 g mascarpone
200 g jemného krémového tvarohu
80 g kr. cukru
1,5 ČL vanilkového extraktu
3 balíčky stužovaču do šľahačky
400 g jahôd
16 ks waflí (ja som kúpila v Kauflande)
Postup:
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha.
Pošas šľahania pridáme aj stužovače.
Do samostatnej misky preložíme mascarpone.
Vyšľaháme ho s cukrom a vanilkovým extraktom.
Pridáme tvaroh a prešľaháme.
Teraz pridáme vyšľahanú šľahačku.
Pripravíme si ovocie:
Jahody odstopkujeme.
Umyjeme ich a nakrájame na štvrtinky.
Vmiešame do krému.
Ak nemáte jahody, môžete zvoliť akékoľvek iné drobné ovocie.
Formu vyložíme waflami.
Natrieme krém a uložíme zvyšok waflí.
Necháme vychladniť po dobu asi 1-2 hodiny.
Poprášime cukrom a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: