plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchá banánová maškrta bez varenia, bez pečenia: Stačí 5 minút a máte najlepší dezert, robím ho aj pre návštevy!

Fantastická dobrota úplne na studeno.

Fantastická dobrota úplne na studeno.

 

 

Ja ju robím pri každej príležitosti, pretože chutí každému a príprava je extrémne jednoduchá a rýchla.

Krémovú maškrtu pripravíte doslova za pár minút a bez pečenia.

Tento krém používam aj ako náplň do iných dezertov a tiež na studené poháre.

 

 

Neváhajte a vyskúšajte recept aj s iným ovocím – napríklad s jahodami.

Potrebujeme:

1 bal. detské piškóty

5 ks banán

250 g mascarpone

1 šálka mlieko

1 konzerva kondenzované mlieko (salko – nevarené)

340 ml smotana na šľahanie

1 bal. vanilkový puding Crème Olé bez varenia

1 lyžička vanilková esencia

Voliteľné:

 

 

Jahody

Maliny

čučoriedky

Postup:

Pripravíme si formu na pečenie, alebo obyčajnú väčšiu misu.

 

 

Dno vyložíme detskými piškótami.

Banány ošúpeme.

Následne nakrájame na kolieska.

 

 

Na piškóty poukladáme na kolieska nakrájané banány.

Pripravíme si krém:

 

 

Mixérom vyšľaháme mascarpone.

Pridáme kondenzované mlieko (to nemusíme variť).

A dôkladne všetko spolu vyšľaháme.

 

 

V druhej miske v mlieku rozmiešame pudingový prášok.

Šľaháme pokiaľ nevznikne hustý puding.

 

 

Nakoniec pridáme vanilkovú esenciu.

A všetko spolu vareškou zmiešame.

 

 

Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky.

Primiešame ju do krému.

1/2 krému navrstvíme na banány.

 

 

Potom uložíme opäť piškóty, zvyšok krému a pekne uhladíme.

Na vrch poukladáme piškóty.

 

 

Pridáme kolieska banánov na ozdobu.

Odložíme do chladničky stuhnúť.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes