Neobsahuje múku, cukor, ani olej: Napriek tomu je tento dezert u nás doma obľúbenou pochúťkou!

Možno si poviete, že dezert, ktorý je bez cukru, bez múky a dokonca aj bez oleja, nemôže chutiť dobre.

Opak je však pravdou a napriek tomu, že je táto maškrta zdravšia ako bežné dezerty, na chuti jej to ani trochu neuberá. 

Navyše, jeho výhodou je aj krátky čas prípravy a na stole je už za 30 minút!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potešte svojich blízkych a vyskúšajte tento skvelý recept z portálu retete-usoare.

Potrebujeme:

400 g bieleho jogurtu

med podľa chuti (prípadne môžeme dosladiť banánom)

4 vajcia

40 g kukuričného škrobu (asi 4 lyžice)

70 g čučoriedok alebo iného obľúbeného ovocia

ovocie na finálne zdobenie

voliteľné:

do jogurtovej zmesi môžete pridať aj kakao podľa chuti

Postup:

Do misky si dáme jogurt, zmiešame ho s medom podľa chuti a primiešame vajcia.

Zmes miešame tak dlho, kým nie je hladká. 

 

 

Potom do zmesi nasypeme kukuričný škrob a dobre ho zapracujeme. 

 

 

Opatrne primiešame čučoriedky tak, aby sa nerozpučili a nepustili šťavu.

Teraz preložíme zmes do formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie.

Povrch zarovnáme silikónovou špachtľou a navrch rovnomerne poukladáme čučoriedky. 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 170 °C asi 50 – 55 minút. 

Doba pečenia závisí od parametrov vašej rúry.

 

Po upečení necháme koláč mierne vychladnúť, potom ho prikryjeme alobalom a odložíme do chladničky. 

Po 2 hodinách odstránime formu, aj papier na pečenie.

Ak vám nevadí trochu kalórií navyše, môžete na záver posypať koláč práškovým cukrom alebo strúhanou čokoládou.

Prípadne ho môžete podávať napríklad s ovocnou oblohou.

 

Voňavá pochúťka je na stole a každý bude prekvapený, ako výborne chutí!

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Témy:


Pridajte svoj komentár