plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zabudnite na trojobal a vyprážanie: Mäsko v celku len nakrojte a zabalte do alobalu – stokrát lepšie ako rezne a výborné aj na studeno!

Perfektný nápad, ako pripraviť mäsko v celku. Namiesto krájania mäsko a jeho prípravy samostatne, stačí len nakrojiť, pridať pár prísad a dať piecť. Je to výborné.

zloženie:

  • 750 g bravčového mäsa – karé, stehno, alebo aj krkovičku
  • 6 lyžíc rajčiakovej omáčky alebo pretlaku
  • 2 lyžice horčice
  • 100 g cibule
  • 100 g húb
  • 10 až 12 plátkov slaniny
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • 6 lyžíc oleja
  • 100 g syra

Postup:

Vezmite si veľký kus bravčového mäsa, ktorý má rád, môže byť mastný alebo suchší. Ochutíme soľou, korením a mäsom narežeme na pásiky s rozostupmi cca 2 cm, ale neprerežme ich úplne – tak, aby ich  bolo možné naplniť.

Zmiešajte paradajkovú omáčku, horčica a korenie, mäso dajte do omáčky a umiestnite do chladničky na 3 hodiny. Cibuľu nakrájajte na krúžky. Huby tiež očistíme a nakrájame. Mäso vyberieme z chladničky a do každého otvoru vložíme plátok slaniny, cibuľu a huby. Nakoniec potrieme olejom tak, aby sa dostal všade a potom ho zabalíme do alobalu. Vložíme do pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov po dobu 45 minút. Vyberieme z rúry a opatrne odstránime alobal ich do alobalu, do zárezom nasypeme syr a potom dáme mäso späť do rúry na ďalších 5 minút. Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes