plny-hrniec_transparent_negativ.png

Iné recepty už nehľadajte: Toto je úplne najlepšie mäso Stroganov podľa môjho dedka, ktorý celý život robil šéfkuchára!

Chcem sa s vami podeliť o výborný recept, ktorý považujeme za naše rodinné striebro. Už som ochutnal aj podľa iných receptov, ale na tento sa žiaden nechytá. Vyskúšajte a napíšte mi do komentárov, ako Vám chutilo!

Chcem sa s vami podeliť o výborný recept, ktorý považujeme za naše rodinné striebro. Už som ochutnal aj podľa iných receptov, ale na tento sa žiaden nechytá. Vyskúšajte a napíšte mi do komentárov, ako Vám chutilo! 🙂

Potrebujeme:

450 g hovädzieho mäsa (ideálne roštenka, môže však byť aj bravčové a dokonca som skúšala už aj z hodinového mäsa)

200 g šampiňónov

2 ks cibule

3 lyžice paradajkového pretlaku

200 ml smotany na šľahanie

Hladká múka (na obaľovanie)

Maslo

Olej

1 lyžicu čerstvého nasekaného kôpru

čierne korenie, soľ

(V recepte to nie je, ale ja pridávam aj dve nakrájané kyslé uhorky a manžel občas pridá aj 1 pálivú papričku ale v pôvodnom recepte to nie je)

Postup:

Mäso si umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. V prípade hovädzieho mäsa môžeme ešte zľahka naklepať a potom nakrájať na rezance.

Necháme odležať, obalíme v hladkej múke a korení a sprudka opečieme na rozpálenom masle – opekáme asi 8 minút zo všetkých strán a potom vložíme do rúry, vyhriatej na 100 stupňov. V rúre sa mäsko pomaly dorobí a zároveň ho udrží teplé (tento postup však robíme len v prípade hovädziny).

V panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu a nakrájané  šampiňóny (ja pridávam aj nakrájané kúsky uhoriek).

Potom chvíľku podusíme, pridáme paradajkový pretlak, smotanu a prevaríme.

Mäso teraz vyberieme z rúry, vmiešame k surovinám v panvici, pridáme kôpor a dochutíme.

Podávame s cestovinou, zemiakmi alebo inú prílohou podľa chuti.

Poznámka: Na obrázku je stroganoff z kuracích pŕs, tie netreba dávať do rúry, na panvici ich máte hotové za pár minút. Keď je hotové len vyberieme z panvice a na tej istej si orestujeme cibuľku a ostatné prísady. Nakoniec vmiešame kuracie kúsky a necháme prevariť – podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Michaela Trogárová

Najlepšie recepty na dnes