plny-hrniec_transparent_negativ.png

Niečo tak dobré som dávno nejedla: Najchutnejšie mäsko Stroganov podľa šéfkuchára – top recept, ako z reštaurácie!

Vynikajúce hovädzie mäsko Stroganov podľa šéfkuchára. Doslova sa rozpadá na jazyku a tú omáčku si zamilujete!

Vynikajúce hovädzie mäsko Stroganov podľa šéfkuchára. Doslova sa rozpadá na jazyku a tú omáčku si zamilujete!

Potrebujeme:

500 g hovädzej roštenky

1 malý paradajkový pretlak

200 g šampiňónov

3 cibule

200 ml kyslej smotany

maslo

150 ml červeného vína

2 -3 kyslé uhorky (môže byť aj zmes na zemiakový šalát)

repkový olej

škrob alebo hladká múka

Soľ a korenie (mix zeleného a čierneho korenia)

Vývar na podlievanie (ak nemáte tak voda s rozmiešaným bujónom, ale odporúčam použiť poctivý vývar)

Postup:

Mäso si nakrájame na širšie rezance. Posypeme korením a necháme chvíľu odležať. Potom mäso sprudka opečieme na rozpálenom masle. Opekáme cca 8 – 9 minút z oboch strán. Potom mäso vložíme na pekáčik do rozohriatej rúry na cca 140 ° C, podlejeme ývarom, pokvapkáme červeným vínom a pečieme v rúre mäso tak dlho, aby sa dobre prepieklo.

Medzitým si vo vyššej nádobe rozohrejeme olej a orestujeme na ňom pokrájanú cibuľu a na plátky nakrájané šampiňóny. Chvíľku šampiňóny restujeme, pridáme paradajkový pretlak a kyslé uhorky, pokrájané na kocky a ešte podusíme.

Nakoniec pridáme kyslú smotanu, ktorú sme si vopred premiešali s múkou alebo škrobom (solamyl). Ak je omáčka redšia, vmiešame do smotany ešte solamyl (alebo hladkú múku), dobre rozmiešame, vlejeme do omáčky a krátko povaríme.

Opečené mäso vyberieme z rúry, pridáme ho k surovinám z panvice, necháme spolu krátko prevarť a dochutíme podľa nášho vkusu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes