Mäsko s ryžou z pohára: Stačí len otvoriť a vydrží čerstvé AŽ 1 ROK aj bez chladničky!

Hoci chladnička je už bežnou súčasťou každej domácnosti, nikdy neviete, kedy sa vám tento recept môže hodiť. 

Napríklad pri výletoch do prírody, kde by ste chladničku hľadali márne, sa vám poháre s mäskom môžu zísť.

Výhodou je aj to, že máte vždy po ruke kompletný obed a stačí len otvoriť pohár a zohriať.

 

 

...

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Melissa Mir a toto mäsko vám vydrží čerstvé až 1 rok!

Potrebujeme:

1,3 kg hovädzieho mäsa (s tukom)

1 cibuľu

1 mrkvu

soľ

čierne mleté korenie

červenú mletú papriku

800 g ryže

1 – 2 ČL octu

vriacu vodu

Postup:

Ako prvé si mäso orežeme od tučných častí.

Tie nakrájame na malé kocky. 

Potom si nakrájame zvyšok mäsa na väčšie kocky. 

 

 

Cibuľu si nakrájame na drobno.

Potom si očistíme mrkvu a nakrájame ju na malé kocky.

 

 

Sadlo, ktoré sme nakrájali na malé kocky si teraz opečieme na suchej panvici.

Potom pridáme mäso a opekáme spolu. 

Pridáme cibuľu, mrkvu, osolíme, okoreníme, opaprikujeme.

Dobre premiešame. 

Ryžu si nasypeme do väčšej misy.

Niekoľkokrát prepláchneme vodou a vodu zlejeme. 

 

 

Pripravíme si sterilizované, suché zaváraninové poháre s objemom 1 l.

Na spodok navrstvíme prepláchnutú ryžu.

Potom vrstvu mäsa a takto vrstvíme až do 3/4 pohára. 

 

 

Zalejeme vriacou vodou, do každého pohára pridáme 1/2 lyžičky octu.

Všetky poháre pevne uzavrieme viečkom. 

Do väčšieho hrnca si na dno umiestnime bavlnenú utierku, na ňu poukladáme poháre.

Zalejeme horúcou vodou tak, aby bola voda až nad viečkom.

Prikryjeme pokrievkou a varíme na strednom ohreve 4 hodiny. 

 

 

Po dovarení pokrievku odokryjeme a necháme poháre v hrnci postupne vychladnúť. 

Nakoniec poháre vyberieme, osušíme a skladujeme na tmavom chladnom mieste (do 10 °C).

Doba trvanlivosti pri dodržaní týchto podmienok je 1 rok.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels