plny-hrniec_transparent_negativ.png

Extrémne chutné mäsko prekladané slaninkou a cibuľou: Upečte ho takto a máte vynikajúce jedlo aj na slávnostný stôl!

Slávnostné mäso podľa tohto receptu z youtube vyzerá honosne a pritom jeho príprava je veľmi nenáročná.

Hostia sa budú zalizovať! 

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa

soľ

čierne mleté korenie

1 veľkú cibuľu

plátky masla

200 g údenej slaniny + plátky na ozdobenie

50 ml rastlinného oleja

červenú mletú papriku

1 strúčik cesnaku

300 g kyslej kapusty

pikantná omáčka na mäso (alebo koreniaca zmes podľa chuti)

rastlinný olej

voliteľné:

300 g kyslej kapusty

Postup:

Zoberieme si kilo mäsa.

Na povrchu urobíme niekoľko hlbších zárezov.

Mäso potrieme soľou a koreninami, prípadne pikantnou omáčkou podľa vlastného výberu.

Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na pol krúžky. 

Slaninu si nakrájame na stredne hrubé plátky, ktorými budeme plniť mäso. 

Pekáč si vymastíme maslom, vložíme doňho mäso a otvoríme drážky.

Do každej vložíme pol krúžok cibule a plátok slaniny. 

Nakoniec potrieme olejom s koreninami a bylinkami podľa chuti.

Navrchu môžeme prikryť ešte tenkými plátkami slaniny.

Na pekáč k mäsu môžete navrstviť po bokoch kyslú kapustu.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 50 – 60 minút. 

Podávame so zemiakovou kašou alebo opekanými zemiakmi. 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes