Mäsko a zemiaky na víne: Úžasný recept na slávnostné jedlo!

Takto pečiem mäsko vždy na sviatky, keď čakáme na obed rodinu.

Mäsko je šťavnaté, veľmi chutné a viete ho naozaj rýchlo pripraviť.

Inšpiráciu na toto skvelé jedlo som našla na youtube.

Potrebujeme:

Bravčové mäso 1,5 kg

Zemiaky 1-2 ks

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Rastlinný olej 2 polievkové lyžice

Soľ 1/2 lyžičky

Paprika 1/2 lyžičky

Cibuľa 1 ks

Suché červené víno 50 ml

Ďalej (na potretie mäsa): 

Rastlinný olej 3 lyžice

Soľ 1 lyžička

Čierne korenie 1 lyžička

Paprika 1 lyžička

Talianske bylinky 1 lyžička

Šalát:

Kapusta 600 g

Mrkva 1 ks

Soľ 1 lyžička

Cukor 1 polievková lyžica

Paprika 1 lyžička

Kurkuma 1 lyžička

Čierne korenie 1/2 lyžičky

Cesnak 2-3 strúčiky

Olivový olej

Vínny ocot 1 lyžica

Postup:

Pripravíme si mäso.

Urobíme v ňom hlboké zárezy – mäso celkom neprerežeme.

Očistíme si a nakrájame zemiaky.

Očistíme a nakrájame cibuľu – rovnako ako zemiaky na polkolieska.

Vložíme do misky, polejeme olejom a pridáme aj soľ a papriku.

Zamiešame.

Pripravíme si zapekaciu misu.

Na dno uložíme cibuľu.

Na cibuľu uložíme mäso.

Do zárezov uložíme zemiaky.

Teraz mäso aj so zemiakmi prelejeme vínom.

Do misky si nalejeme olej. Pridáme soľ, papriku, talianske bylinky a premiešame.

Natrieme na mäso.

Pečieme 80 minút pri 180 ° C zakryté.

Odstránime kryt a pečieme 20 minút pri 200 C.

Nakoniec spravíme šalát.

Kapustu nakrájame.

Osolíme a dobre premiešame.

Mrkvu očistíme, nastrúhame a pridáme ku kapuste.

Necháme odpočívať 30 minút.

Potom vytlačíme šťavu rukami šťavu a preložíme do inej misky.

 

Pridáme zvyšné prísady, premiešame a máme hotovo.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay