plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mascarpone lievance ako dych: Skúsila som už desiatky receptov, ale na tento nemá žiaden, úžasná chuť!

Tieto lievance sú naozaj neskutočne jemné, vláčne a nadýchané. Pridať do cesta mascarpone bol ten najlepší nápad. Pri vyprážaní stačí nepriľnavú panvicu potrieť troškou oleja na začiatku, potom už pečieme na sucho. :-)

Tieto lievance sú naozaj neskutočne jemné, vláčne a nadýchané. Pridať do cesta mascarpone bol ten najlepší nápad. Pri vyprážaní stačí nepriľnavú panvicu potrieť troškou oleja na začiatku, potom už pečieme na sucho. :-)

Potrebujeme:

3 vajcia – rozdelené na bielky a žĺtky

200 g mascarpone

280 g hl múky

40 g kryštál. cukru

3 dl mlieka

štipka kypriaceho prášku

Štipku soli

Voliteľné: do cesta môžete pridať aj drobné ovocie alebo čokoládu, ja pridávam ovocie až na panvici

Postup:

V miske si metličkou vymiešame žĺtky s cukrom, mliekom. Do zmesi postupne vmiešame múku s práškom do pečiva a mascaprone. Mlieko pridávajte podľa potreby, záleží to aj o konkrétneho typu mascarpone a tiež od múky. Jednoducho, ak je zmes príliš hustá pridajte mlieko, aj naopak príliš tekutá, pridajte múku. Vymiešame jednotnú zmes bez hrudiek. Nakoniec zľahka primiešame ručne sneh z bielkov a štipky soli. Pečieme na panvici ako klasické lievance, olejom potrime panvicu len na začiatku pečenia, potom už pečieme nasucho.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes