Masarykove kúzelné pečivo – úžasné a také jednoduché: Iné už ani nemusíte robiť, každý ide len za týmto!

Kto ochutná, ten určite dá za pravdu, že je to najlepšie suché pečivko. Je nesmierne chutné a naozaj jednoduché. Existuje veľa receptov, ale ja pečiem len podľa toho od Moniky. Je najlepší, jedna dávka rozhodne nestačí, robíme najmenej z trojitej.

Kto ochutná, ten určite dá za pravdu, že je to najlepšie suché pečivko. Je nesmierne chutné a naozaj jednoduché. Existuje veľa receptov, ale ja pečiem len podľa toho od Moniky. Je najlepší, jedna dávka rozhodne nestačí, robíme najmenej z trojitej.

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

200 g masla

100 g práškového cukru

1 žĺtok

200 g lieskových orieškov (vlašských, alebo namiešať)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

rum pre vôňu

Postup:

Orechy dáme asi na hodinu do studenej vody (môžete namočiť aj do rumu). Potom orechy v kuchynskom robote nasekáme, ale len ľahko, na hrubo, aby tam boli kusy orechov väčšie, nie celkom nadrobno. Cesto musí naozaj orechové – tak je najlepšie.

Všetky suroviny zmiešame a necháme uležať do druhého dňa. Vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Dáme piecť na plechu vystlanom papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 150 stupňov, kým pečivo nie je zlatisté, stačí len pár minút, nie dlho. Keď pečivo vychladne obaľujte v zmesi práškového a vanilkového cukru. Kto ochutná, chce hneď recept.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

celý recept aj s fotopostupom nájdete TU