Najlepšia domáca zmrzlina pod slnkom, ktorá sa doslova žiada na horúce letné dni.
Dokonalé občerstvenie pre celú rodinu.
Najúžasnejší recept na najchutnejšiu domácu zmrzlinu z youtube kanála Ivana Dinulović Šerpica Recepty.
Potrebujeme:
5 vajec
6 PL kryštálového cukru
20 g vanilkového cukru
200 ml mlieka
500 ml smotany na šľahanie
400 g kyslej smotany
1 PL kakaového prášku
150 g sušienok
100 g lieskových, vlašských orechov a mandlí
100 g hrozienok
Postup:
Na plech vložíme zmes vlašských a lieskových orechov a mandlí.
Plech vložíme do rúry a pečieme chvíľu pri teplote 200°C.
Do malej misky pridáme hrozienka, zalejeme ich vriacou vodou.
Necháme 10 minút odstáť.
Do hrnca pridáme vajcia, cukor a vanilkový cukor.
Vyšľaháme riedky krém.
Krém preložíme do vodného kúpeľa.
Za stáleho miešania ho varíme 10 minút.
Potom krém necháme vychladnúť.
Do väčšej misy pridáme smotanu na šľahanie.
Vyšľaháme krém.
Potom do krému zašľaháme mlieko.
Žĺtkový krém nalejeme do misy so šľahačkou a vyšľaháme.
Potom pridáme kyslú smotanu, mixérom šľaháme.
Špachtľou premiešame.
Do krému pridáme hrozienka.
Pridáme aj nalámané sušienky.
Na tvrdej podložke nožom nasekáme orechy.
Vložíme ich do misy a varechou premiešame.
Krém rozdelíme na dve časti do misiek.
Do jednej z misiek s krémom pridáme kakao.
Zamiešame.
Na dno plastovej nádoby vložíme biely krém.
Potom pridáme kakaový krém a zarovnáme.
Nádobu uzavrieme.
Na noc vložíme do mrazničky.
Po zamrazení môžeme túto lahôdku servírovať.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video návod: