Máte radi zmrzlinu? Mám skvelý recept na NAJLEPŠIU domácu zmrzlinu z dovolenky v Chorvátsku. Je jej dosť pre celú rodinu aj hostí!

Najlepšia domáca zmrzlina pod slnkom, ktorá sa doslova žiada na horúce letné dni.

Dokonalé občerstvenie pre celú rodinu.

 

 

Najúžasnejší recept na najchutnejšiu domácu zmrzlinu z youtube kanála Ivana Dinulović Šerpica Recepty.

...

Potrebujeme:

5 vajec

6 PL kryštálového cukru

20 g vanilkového cukru

200 ml mlieka

500 ml smotany na šľahanie

400 g kyslej smotany

1 PL kakaového prášku

150 g sušienok

100 g lieskových, vlašských orechov a mandlí

100 g hrozienok

Postup:

Na plech vložíme zmes vlašských a lieskových orechov a mandlí.

Plech vložíme do rúry a pečieme chvíľu pri teplote 200°C.

 

 

Do malej misky pridáme hrozienka, zalejeme ich vriacou vodou.

Necháme 10 minút odstáť.

Do hrnca pridáme vajcia, cukor a vanilkový cukor.

Vyšľaháme riedky krém.

 

 

Krém preložíme do vodného kúpeľa.

Za stáleho miešania ho varíme 10  minút.

Potom krém necháme vychladnúť.

 

 

Do väčšej misy pridáme smotanu na šľahanie.

Vyšľaháme krém.

Potom do krému zašľaháme mlieko.

 

 

Žĺtkový krém nalejeme do misy so šľahačkou a vyšľaháme.

Potom pridáme kyslú smotanu, mixérom šľaháme.

Špachtľou premiešame.

 

 

Do krému pridáme hrozienka.

Pridáme aj nalámané sušienky.

Na tvrdej podložke nožom nasekáme orechy.

Vložíme ich do misy a varechou premiešame.

 

 

Krém rozdelíme na dve časti do misiek.

Do jednej z misiek s krémom pridáme kakao.

Zamiešame.

 

 

Na dno plastovej nádoby vložíme biely krém.

Potom pridáme kakaový krém a zarovnáme.

Nádobu uzavrieme.

Na noc vložíme do mrazničky.

 

 

Po zamrazení môžeme túto lahôdku servírovať.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash