Mars torta, ktorá sa topí v ústach: Jednoduchý a veľmi chutný dezert!

Fantastická torta, za ktorú vás budú vaše deti milovať.

U nás ju manželka pripravuje pravidelne a vždy okamžite zmizne z tanierov.

 

 

Famózna torta podľa receptu z youtube kanála Lecker mit Sophie Mayer.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

3 vajcia

80 g kryštálového cukru

štipku soli

30 ml rastlinného oleja

50 ml mlieka

80 g hladkej múky

20 g kakaa

1 ČL prášku do pečiva

Na karamel:

150 g kryštálového cukru

70 g masla

110 g smotany na šľahanie

štipku soli

Na penu:

100 g horkej čokolády

100 g mliečnej čokolády

100 g smotany na šľahanie

60 ml mlieka alebo vody

10 g instantnej želatíny

350 g smotany na šľahanie

Na polevu:

150 g mliečnej čokolády

30 g rastlinného oleja

Postup:

Do veľkej misy pridáme vajcia, cukor, soľ a mixérom šľaháme, kým nevznikne hustá a ľahká hmota.

Potom pridáme olej a vyšľaháme.

 

 

Postupne počas šľahania pridávame mlieko.

Do nádoby pridáme múku, kakao, prášok do pečiva a lyžicou premiešame.

 

 

Kakaovú zmes preosejeme do cesta v dvoch častiach a metličkou premiešame.

Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Cesto vložíme do predhriatej rúry a pečieme 25-30 minút pri teplote 180°C.

Z cesta odrežeme vrch a rozdelíme ho na tri časti.

 

 

Cukor roztopíme na panvici na strednom ohni.

Pridáme maslo a miešame, kým sa neroztopí.

 

 

ridáme smotanu, zamiešame, nasypeme soľ, premiešame a necháme vychladnúť.

Do misky s nalámanou čokoládou nalejeme horúcu smotanu a miešame, kým sa čokoláda neroztopí.

 

 

Do malej misky pridáme mlieko, želatínu, zamiešame a necháme 7-10 minút pôsobiť.

V nádobe rozšľaháme smotanu na krém, pridáme čokoládovú zmes, vyšľaháme, nalejeme roztopenú želatínu a dôkladne vyšľaháme.

 

 

Plátok cesta pokropíme mliekom, vložíme do formy a nanesieme karamelový a čokoládový krém.

Pridáme ďalšiu vrstvu karamelového krému, prekryjeme cestom a potrieme mliekom.

 

 

Nanesieme karamelový a čokoládový krém a ešte jednu vrstvu karamelového krému.

Položíme cesto, potrieme ho mliekom a vložíme na 4-6 hodín do chladničky.

 

 

Tortu vyberieme z formy a polejeme roztopenou čokoládou s olejom.

Polevu rozotrieme, necháme stuhnúť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/mk3uiTvOsxM

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay