Marocké zemiaky v citrónovej-chilli marináde. Sú naozaj fantastické, svieže a chutia celkom inak ako zemiaky, ktoré ste doteraz skúsili.
Potrebujeme:
1 kg nových zemiakov – malých
2 strúčiky cesnaku
½ šálky citrónovej šťavy
4-6 ks sušených chilli papričiek (alebo podľa chuti)
1 lyžicu domácej vegety alebo kuracieho vývaru (kuracieho alebo zeleninového)
Olivový olej alebo maslo
Soľ podľa chuti
Postup:
Vezmeme si väčšiu panvicu, dáme do nej umyté a neošúpané zemiaky. Zalejeme vodou a varíme – keď sú zemiaky mäkké (ale nie rozvarené). Zejeme. Na tej istej panvici krátko opečieme cesnak a sušené chilli a cesnak – na 1-2 minúty. Semienka z chilli môžete vybrať, alebo nemusíte – je to na vás, so semienkami budú zemiaky pikantné.
Všetky prísady na marinádu dáme do mixéra a rozmixujeme – ochutíme soľou.
Osušené zemiaky popicháme vidličkou, aby lepšie nasiakli marinádu.
Na panvici, kde sme predtým prirpavili zemiaky a chilli s cesnakom rozpustíme maslo alebo olej, zahrejeme a pridáme zemiaky. Krátko necháme opiecť a potom prelejeme marinádou. Orestujeme v marináde 1-3 minúty.