plny-hrniec_transparent_negativ.png

Marocké zemiaky: Stačí vám jedna panvica a táto mega chutná marináda – už k netreba žiaden dressing!

Marocké zemiaky v citrónovej-chilli marináde. Sú naozaj fantastické, svieže a chutia celkom inak ako zemiaky, ktoré ste doteraz skúsili.

Potrebujeme:

1 kg nových zemiakov – malých

2 strúčiky cesnaku

½ šálky citrónovej šťavy

4-6 ks sušených chilli papričiek (alebo podľa chuti)

1 lyžicu domácej vegety alebo kuracieho vývaru (kuracieho alebo zeleninového)

Olivový olej alebo maslo

Soľ podľa chuti

Postup:

Vezmeme si väčšiu panvicu, dáme do nej umyté a neošúpané zemiaky. Zalejeme vodou a varíme – keď sú zemiaky mäkké (ale nie rozvarené). Zejeme. Na tej istej panvici krátko opečieme cesnak a sušené chilli a cesnak – na 1-2 minúty. Semienka z chilli môžete vybrať, alebo nemusíte – je to na vás, so semienkami budú zemiaky pikantné.

Všetky prísady na marinádu dáme do mixéra a rozmixujeme – ochutíme soľou.

Osušené zemiaky popicháme vidličkou, aby lepšie nasiakli marinádu.

Na panvici, kde sme predtým prirpavili zemiaky a chilli s cesnakom rozpustíme maslo alebo olej, zahrejeme a pridáme zemiaky. Krátko necháme opiecť a potom prelejeme marinádou. Orestujeme v marináde 1-3 minúty.

Najlepšie recepty na dnes