plny-hrniec_transparent_negativ.png

Marocké SUŠIENKY s citrónom: Len z 1 vajíčka robím 35 kusov, doslova sa vám roztopia v ústach!

Tento recept poznám ako Marocké sušienky.

 

 

Počas pečenia narastú a na povrchu krásne popraskajú, ale vo vnútri ostávajú jemné a vláčne.

Ak chcete vyskúšať nový recept na svieže a fantasticky chutné keksíky, tieto sušienky určite skúste.

Moja rodina ich odporúča všetkými desiatimi.

 

 

Potrebujeme:

240 g múka hladká

50 g cukor kryštálový

1/2 bal. prášok kypriaci

1 ČL cukor vanilkový

1 ks vajce

70 g maslo

1 ks citrón

Na obaľovanie:

cukor kryštálový

cukor práškový

Postup:

Z uvedeného množstva vyjde cca 35 ks.

 

 

Vymiešame zmäknuté maslo s kryštálovým a vanilkovým cukrom.

Do tejto maslovej zmesi postupne pridáme ostatné suroviny:

 

 

Pridáme vajce a múku s kypriacim práškom.

Nakoniec aj šťavu a kôru z 1 citróna.

 

 

Cesto pomocou rúk vypracujeme.

Ak by sa lepilo, dáme na 20 minút stuhnúť do chladničky.

 

 

Vo veľkosti vlašského orecha vytvarujeme guľky.

Guľky počas pečenia ešte narastú.

Obaľujeme najskôr v kryštálovom cukre a potom v práškovom.

 

 

Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie v dostatočných rozostupoch.

Dáme piecť pri 170 stupňoch približne 10 minút.

 

 

Vrch sušienok je chrumkavý a mal by popraskať.

Vo vnútri musia byť vláčne, vtedy sú správne upečené.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes