plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výbornú MARMELÁDU robím bez želírovacieho prípravku, BEZ ZAVÁRANIA a len za 10 minút: Poznám toto TAJOMSTVO!

Mám fatastický recept na ultra jednoduchú a rýchlu marmeládu, tentokrát z domácej úrody ríbezlí. 

 

 

Marmeláda je naozaj veľmi jednoduchá a zbarie vám len pár minút času.

Rovno z hrnca dávkujete do pohárov a už sa ďalej nezvára.

Jednoducho necháte vychladnúť a môžete si pochutnávať počas celého roka.

 

 

Vynikajúci recept sme našli na youtube kanáli Toprecepty.

Potrebujeme:

Červené ríbezle

Kryštálový cukor

Voliteľné:

 

 

Vanilka

Škorica

Badián

iné koreniny podľa chuti

Postup:

Na túto dávku budeme potrebovať 500 ml vylisovanej šťávy z červených ríbezlí a cca 450 ml cukru kryštál.

 

 

Podľa chuti môžete množstvo cukru upraviť.

Ríbezle opláchneme.

Aj so strapcami namelieme na odšťavovacom mlynčeku.

 

 

Prípadne ich vylisujeme cez sitko pomocou utierky.

Odmeriame vylisovanú šťavu – potrebujeme 500 ml.

 

 

A pripravíme potrebné množstvo cukru – v našom prídae 450 ml ale môžete dať aj menej, je to na vás.

Nachystáme si širší hrniec s nepriľnavým dnom.

Nalejeme doň vylisovanú šťavu.

 

 

Privedieme do varu a varíme 5 minút.

Pridáme cukor.

Za stáleho miešania varíme 3-4 minúty.

 

 

Podľa kyslosti ríbezlí môžeme pomer cukru upraviť aj na 1:1, prípadne môžete dať cukru menej.

Horúcu marmeládu ihneď cez lievik nalievame do čistých pohárov.

 

Okraje pohárov dobre utrieme a pevne uzavrieme viečkom.

Uzavreté poháre na cca 10 minút otočíme hore dnom.

Z tejto jednej várky budeme mať cca 660 ml ríbezľovej marmelády.

 

 

Ak chcete, marmeládu môžete ešte dochutiť škoricou alebo iným aromatickým korením.

Neváhajte a upravte si chuť podľa vašich predstáv.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Vide návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes