plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne dokonalá Marlenka, ktorú pripravíte bez pečenia: Musím sa podeliť o tento luxusný recept, robím každý týždeň!

Zjednodušený recept, ktorý máte hotový za chvíľku. Musím sa podeliť aj s vami, my ju máme na stole každý víkend. :-)

Máte chuť na marenku, ale nechce sa vám zapínať rúru? Potom je tento recept presne pre vás.

 

 

Navyše, táto varianta chutí naozaj geniálne.

Kto ochutnal, ten si ju chválil.

Je naozaj výborná a naozaj jednoduchá a  zvládnu ju aj začiatočníčky.

 

 

Zjednodušený recept, ktorý máte hotový za chvíľku.

Musím sa podeliť aj s vami, my ju máme na stole každý víkend.

Inšpirovala som sa receptom od Andrejky. :-)

Potrebujeme:

2 balenia medových plátov

 

 

1 karamelové Salko

250 g masla

2 karamelové pudingy

6 dl mlieka

 

 

3-6 lyžíc kryštálového cukru (prípadne podľa chuti)

vlašské orechy a čokoládovú polevu

Postup:

Puding si uvaríme podľa návodu.

Najskôr rozmiešame v troche pudingový prášok.

 

 

Potom zvyšné mlieko s curkom preložíme na plameň.

Varíme do zhustnutia.

Hotový puding a necháme vychladnúť.

 

 

Medzitým si vymiešame zmäknuté maslo s karamelovým salkom.

Zmäknuté maslo si našľaháme.

Keď je puding vychladnutý, po lyžičkách do neho vmiešavame našľahané maslo.

 

 

Pripravíme si 6 plátov a zvyšné 2 si dáme bokom.

Na tácku si 2 pláty priložíme k sebe.

A natrieme 1/3 krému opakujeme ešte 2 krát.

 

 

Vrch marlenky natrieme krémom.

A zvyšné pláty (nemusia byť oba, stačí jeden) namrvíme, zmiešame s mletými orechmi a nasypeme na povrch marlenky.

Dozdobíme čokoládovou polevou.

 

 

Najlepšie chutí, ak ju necháte cez noc odležať, u nás doma to však nehrozí, maškrtíme na nej už po chvíli. :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes