plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalá MARLENKA, ktorú pripravíte bez pečenia: Musím sa podeliť o tento luxusný recept, robím skoro každý týždeň!

Kto ochutnal, ten si ju chválil. Je naozaj výborná a naozaj jednoduchá a  zvládnu ju aj začiatočníčky. Zjednodušený recept, ktorý máte hotový za chvíľku.

Kto ochutnal, ten si ju chválil. Je naozaj výborná a naozaj jednoduchá a  zvládnu ju aj začiatočníčky. Zjednodušený recept, ktorý máte hotový za chvíľku.

Musím sa podeliť aj s vami, my ju máme na stole každý víkend. Inšpirovala som sa receptom od Mišky. :-)

Potrebujeme:

2 balenia medových plátov

1 karamelové Salko

250 g masla

2 karamelové pudingy

6 dl mlieka

3-6 lyžíc kryštálového cukru (prípadne podľa chuti)

vlašské orechy a čokoládovú polevu

Postup:

Puding si uvaríme podľa návodu.

Hotový puding a necháme vychladnúť.

Medzitým si vymiešame zmäknuté maslo s karamelovým salkom.

Keď je puding vychladnutý, po lyžičkách do neho vmiešame našľahané maslo.

Pripravíme si 6 plátov a zvyšné 2 si dáme bokom.

Na tácku si 2 pláty priložíme k sebe a natrieme 1/3 krému opakujeme ešte 2 krát.

Ak máte viacej plátov, môžete urobiť marlenku vyššiu, budete však potrebovať aj viac krému.

Vrch marlenky natrieme krémom a zvyšné pláty (nemusia byť oba, stačí jeden) namrvíme, zmiešame s mletými orechmi a nasypeme na povrch marlenky.

Dozdobíme čokoládovou polevou.

Najlepšie chutí, ak ju necháte cez noc odležať, u nás doma to však nehrozí, maškrtíme na nej už po chvíli. :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes