plny-hrniec_transparent_negativ.png

Marinovaný melón (na zimu): Recept, ktorý ROZHODNE stojí za vyskúšanie!

Predstavujeme vám neobvyklý spôsob ako udržať melón svieži a šťavnatý čo najdlhšie.

U nás doma všetci milujeme melón a takto ho môžeme konzumovať aj počas celej zimy.

 

 

 

Famózny recept na nakladaný melón podľa receptu z youtube kanála Melissa Mir.

Potrebujeme:

4 kg vodného melóna

2 PL kryštálového cukru (na každú nádobu)

1 PL soli (na každú nádobu)

1 ČL kyseliny citrónovej (na každú nádobu)

1 ČL semená kôpru (na každú nádobu)

5 druhov aromatického korenia (čierne korenie, biele korenie, zelené korenie, ružové korenie, nové korenie)

objem nádoby=3 l

Postup:

 

 

Melón posypeme sódou bikarbónou.

Pomocou kefky ho dôkladne vyčistíme.

Potom melón opláchneme pod tečúcou vodou.

A vysušíme pomocou papierovej utierky.

 

 

Melón nakrájame na plátky.

A potom na trojuholníky.

Trojuholníky naukladáme do čistej, suchej sklenenej nádoby.

 

 

Melón v pohári zalejeme vriacou vodou, prekryjeme viečkami.

Necháme pôsobiť 15 minút.

Veká odstránime a vodu precedíme.

 

 

Do nádob pridáme cukor, soľ, kyselinu citrónovú, semená kôpru a 5 druhov korenia.

V hrnci prevaríme čistú vodu.

Vriacu ju nalejeme do nádob.

 

 

Poháre prekryjeme viečkami.

Pevne ich uzavrieme.

Poháre prekryjeme dekou.

Necháme ich vychladnúť 20-24 hodín.

 

 

Poháre môžeme uchovať na suchom a chladnom mieste až jeden rok.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes