Všetci sa pýtali, čo som urobila s tými zemiakmi, že sú tak fantastické: Stačí dať na kastról s týmito prísadami a na 1 hodinu odložiť do chladničky!

Špeciálne zemiaky pečené s mrkvou, cesnakom a cibuľkou vo výbornej marináde. Určite skúste, nám veľmi chutia a príprava je skutočne jednoduchá.

Špeciálne zemiaky pečené s mrkvou, cesnakom a cibuľkou vo výbornej marináde. Určite skúste, nám veľmi chutia a príprava je skutočne jednoduchá.

Potrebujeme:

1,5 kg zemiakov

2 ciubule

2 mrkvy

3 strúčiky cenaku

3 lyžičky grilovacieho korenia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 lyžice horčice + 1 lyžica bieleho jogurtu (voliteľné)

1/2 lyžičky soli

1/2 lyžičky kari korenia

Trochu sušeného tymiánu

Olej

Postup:

Zemiaky, mrkvu a cibuľu očistite, nakrájame na kolieska a dáme do misy. Pokvapkáme olejom, pridáme cesnak nasekaný na drobno, grilovacie korenie, horčicu s jogurtom, kari korenie, tymián a dobre premiešajte. Dno pekáča vymažeme olejom a rozložíme odležanú zmes. Pečieme pri teplote 190 stupňov, pričom počas pečenia premiešame, aby sa zapiekli všetky strany. Ja zvyknem piecť pri teplote 200 stupňov prvú pol hodinu pod alobalom, potom odkryjem a dopečiem. Tiež dávam do zmesi aj celé strúčiky cesnaku, manžel ich má veľmi rád.  Ak chcete komplet obed, stačí, ak na zemiakovú zmes položíte kuracie stehienka a upečiete dochrumkava. Pred dopečením môžeme zemiaky posypať 100 g syra. Na tanieri posypeme petržlnovou vňaťou.:-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)