Uhorky už NEZAVÁRAM, ale pripravujem len takto: Tajomstvo, ako pripraviť najchutnejšie marinované uhorky pod slnkom – ochutnávate HNEĎ!

Vynikajúce marinované uhorky s kôprom a cesnakom. Stačí 1 deň a môžete ochutnávať, uhorky sú chrumkavé, chutné a nepotrebujete na prípravu ocot ani zaváranie.

Potrebujeme:

1 kilogram uhoriek;

1 zväzok kôpru;

3 strúčiky cesnaku;

1,5 lyžice soli.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Minimálne produkty a maximálna chuť.

Postup:

Nakrájajte čerstvé uhorky na 4 kusy.

Cesnak a kôpor najemno.

V hlbokej miske zmiešame uhorky a kôpor s cesnakom.

Pridajte soľ.

Všetky ingrediencie zmiešajte rukami.

Uhorky preložte z misky do vrecka alebo plastovej nádoby s vekom.

Uhorky dôkladne pretrepeme v nádobe, po dobu 2 minút.

Tip : ak potrebujete toto jedlo podávať hneď, niekoľkokrát ich pretrepte, pretože uhorky pustia šťavu a rýchlejšie sa marinujú. A ak pripravujete jedlo na zajtra, potom ho iba minútu pretrepte a odložte do chladničky.

Recept je veľmi jednoduchý a jeho príprava je rýchla, ale všetkým veľmi chutí.

Kombinácia uhoriek a cesnaku je to pravé orechové.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay