Vynikajúce marinované uhorky s kôprom a cesnakom. Stačí 1 deň a môžete ochutnávať, uhorky sú chrumkavé, chutné a nepotrebujete na prípravu ocot ani zaváranie.
Potrebujeme:
1 kilogram uhoriek;
1 zväzok kôpru;
3 strúčiky cesnaku;
1,5 lyžice soli.
Minimálne produkty a maximálna chuť.
Postup:
Nakrájajte čerstvé uhorky na 4 kusy.
Cesnak a kôpor najemno.
V hlbokej miske zmiešame uhorky a kôpor s cesnakom.
Pridajte soľ.
Všetky ingrediencie zmiešajte rukami.
Uhorky preložte z misky do vrecka alebo plastovej nádoby s vekom.
Uhorky dôkladne pretrepeme v nádobe, po dobu 2 minút.
Tip : ak potrebujete toto jedlo podávať hneď, niekoľkokrát ich pretrepte, pretože uhorky pustia šťavu a rýchlejšie sa marinujú. A ak pripravujete jedlo na zajtra, potom ho iba minútu pretrepte a odložte do chladničky.
Recept je veľmi jednoduchý a jeho príprava je rýchla, ale všetkým veľmi chutí.
Kombinácia uhoriek a cesnaku je to pravé orechové.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)