plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takéto fantastické paradajky by som jedol každý deň: Len zalejte cesnakovou marinádou a zajtra ochutnávate – chuť miliónová!

Takéto fantastické paradajky môžem pokojne aj každý deň: Len dajte do chladničky a zajtra ochutnávate - chuť miliónová!

Tak chutné paradajky môžem jesť pokojne aj každý deň. Veľmi chutné a rýchle, stačí len nakrájať, zaliať cesnakovou marinádou a na druhý deň ochutnávate!

Potrebujeme:

2 kg paradajok

100 g kr. cukru

60 ml octu

60 ml oleja

2 lyžice soli

2 papriky

2-3 strúčiky cesnaku

60 g petržlenovej vňate nasekanej najemno

Postup:

Očistitíme si papriky, zbavíme ich semienok, nasekáme petržlen, nasekáme najemno cesnak a paradajky nakrájame na mesiačiky.

Prísady na marinádu – soľ, cesnak, cukor, ocot, rastlinný olej. Všetko rozmixuje najemno.

Marinádu zmiešajte s paradajkami a paprikami. Nádobu v ktorej zelenina zakryte, niekoľkokrát pretrpte a odložte do chladničky otočenú hore dnom. Nechajte takto marinovať 1 deň – z času na čas môžete pretrepať, ale nie je to nutné!

Najlepšie recepty na dnes